Metallica heeft de titel en releasedatum van een nieuw album aangekondigd! Hardwired… To Self-Destruct verschijnt in november en een van de nummers kun je nu al beluisteren.

Fans van Metallica werden lang in spanning gehouden: zou de langverwachte opvolger van Death Magnetic (2008) dit jaar nog verschijnen? Lars Ulrich liet in mei al in een interview met het blad Metal Forces weten dat de band verwachtte het album deze zomer af te hebben: “We zijn nu bijna aan het einde van het creatieve proces en nu gaan we alvast kijken hoe we deze plaat met de wereld gaan delen. Juni is de maand waarin we met z’n allen gaan zitten en bedenken hoe we het album gaan noemen en welke nummers er uiteindelijk op komen te staan”, aldus de drummer.

Hardwired… To Self-Destruct is zelfs een dubbelalbum geworden, met meer dan tachtig minuten aan nieuwe muziek van de metalhelden. De band heeft het nummer Hardwired alvast online gezet. “Het bestaat echt!”, meldt Metallica in een persbericht. “Hardwired… is de volgende fase in onze reis als Metallica en we zijn blij deze muziek met jullie te kunnen delen.” Het elfde album van de mannen is vanaf 18 november verkrijgbaar als dubbel-cd, op vinyl en als ‘deluxe edition’, waaraan volgens het persbericht de riffs zijn toegevoegd waaruit de plaat is ontstaan.

In november vorig jaar verklapte gitarist Kirk Hammett alvast dat het nieuwe album ongeveer in dezelfde lijn ligt als Death Magnetic. De tracklist van Hardwired… To Self-Destruct is als volgt:

Hardwired
Atlas, Rise!
Now That We’re Dead
Moth Into Flame
Am I Savage?
Halo On Fire
Confusion
Dream No More
ManUNkind
Here Comes Revenge
Murder One
Spit Out The Bone