Neil Young en Metallica zijn niet echt twee acts die je snel samen op het podium verwacht, maar precies dat gebeurde afgelopen weekend tijdens het festival The Bridge School Benefit. Roger Waters was eveneens van de partij en ook hij zong een duet met Young.

Het tweedaagse Bridge School Benefit wordt georganiseerd door Neil Young en zijn ex-vrouw Pegi, en vindt elk jaar plaats in Mountain View, Californië. Tijdens het festival geven artiesten akoestische optredens en ditmaal deelde Neil het affiche met onder anderen Roger Waters en Metallica. De laatstgenoemde metalhelden coverden Clampdown van The Clash en When A Blind Man Cries van Deep Purple, én bundelden hun krachten met Young voor een uitvoering van Buffalo Springfields Mr. Soul.

Roger Waters dook in zijn Pink Floyd-verleden en speelde Wish You Were Here met de band My Morning Jacket. Neil Young kwam hen versterken voor een gezamenlijke uitvoering van Bob Dylans Forever Young. Amateurbeelden van deze bijzondere collaboraties kun je hieronder bekijken.