De voormalige drummer van Motörhead, Mikkey Dee, viel tijdelijk in voor James Kottack toen Scorpions door de Verenigde Staten toerde dit jaar. Nu is bekend dat de rocker de plek van Kottack blijvend inneemt.

“Ik ben nu permanent lid van Scorpions”, verklaart Dee, wiens carrière niet meer zeker was na de dood van Motörhead-frontman Lemmy Kilmister eind vorig jaar. Mikkey Dee spreekt van ‘eer’ en ‘geluk’  dat hij op dit level kan blijven drummen. “Ik ben opgegroeid met de muziek van Scorpions, ik heb altijd van de band gehouden”, zegt hij er verder over. “We zijn al lang bevriend, dus reizen en optreden met Klaus, Rudolf, Matthias en Pawel dit jaar was geweldig. De crew is erg professioneel.”

Ook door fans wordt de drummer naar verluidt goed ontvangen en legende Lemmy Kilmister schijnt veel respect te hebben gehad voor de Duitse band. “Ik weet zeker dat hij trots zou zijn”, aldus Dee.

James Kottack verliet in eerste instantie tijdelijk Scorpions om medische hulp te zoeken. De reden hiervoor is onbekend. Wel is bekend dat hij in 2014 in de problemen kwam wegens alcoholmisbruik. Hij belandde daardoor in de gevangenis, waar hij maanden zou moeten verblijven. De ex-Scorpions-drummer werd echter na een aantal dagen al vrijgelaten.

“We willen James bedanken voor zijn jarenlange bijdrage aan de band en zijn persoonlijke vriendschap”, reageert Scorpions op de situatie. “We begrijpen en respecteren zijn behoefte aan tijd in de eindfases van zijn helingsproces.”

Verder prijst de hardrockband zijn nieuwe bandlid: “We weten zeker dat Mikkey Dee een fantastische drummer is. Hij geeft de band een frisse energie en we kijken uit naar de opwindende tijd die ons tegemoet treedt.”

Op 30 september verschijnt de nieuwe DVD/Blu-ray van Scorpions, Live In Munich 2012.