Met maar liefst drie albums in twee jaar tijd is Neil Young tegenwoordig productiever dan ooit. En zijn volgende project ligt ook al op stapel. In juni verschijnt de tweede plaat die de zanger met de band Promise Of The Real maakte.

Promise Of The Real is de band van countryzanger Willie Nelsons zoons Micah en Lukas. De samenwerking met Neil Young leverde vorig jaar het protestalbum The Monsanto Years op. Daarop haalt de oude rocker uit naar het Amerikaanse bedrijf Monsanto, dat producten voor de landbouw produceert en marktleider is op het gebied van genetisch gemanipuleerde zaden. De plaat volgde na de coversverzameling A Letter Home en een album met eigen songs (Storytone), die beide in 2014 uitkwamen.

Tegen Rolling Stone zegt Young aan een nieuw album met Promise Of The Real te werken. “Ik voel me erg goed en energiek. En ik heb het gevoel dat ik iets aan het doen ben wat ik nooit eerder gedaan heb. Het is niet zomaar muziek, het is een soundscape. Het is alsof je rondvliegt terwijl je met je ogen dicht luistert naar dingen.” Later voegt de zanger en gitarist toe: “Het is meer als een gigantische radioshow. Er zitten geen pauzes tussen. De nummers zijn godzijdank te lang voor iTunes, dus daar zullen ze niet te vinden zijn.”

In april verschijnen ook twee films van Neil Young op dvd: de concertregistratie Rust Never Sleeps en de komische speelfilm Human Highway.