Voormalig Twisted Sister-frontman Dee Snider is overtuigd dat er binnenkort een nieuw AC/DC-album zal verschijnen, met eerder door Malcolm Young opgenomen materiaal. Alle leden van de band zullen meedoen op dit album – dat wil zeggen: Brian Johnson, Angus Young, Phil Rudd en Cliff Williams.

De geruchten over een nieuw album deden zich al langer de ronde vanaf het moment dat de bandleden in 2018 gespot werden in Vancouver. In de Warehouse Studio (van Bryan Adams) werden ook de laatste drie albums van AC/DC opgenomen. De band werd vergezeld door neef Stevie Young, die tijdens de Rock Or Bust Tour zijn oom Malcolm verving. De vaste AC/DC-technicus Mike Fraser had zich in de media ook al laten ontvallen dat de band ‘wat dingen’ in de studio aan het doen was.

Of AC/DC nog zou voortbestaan na de chaotisch verlopen Rock Or Bust Tour, leek hoogst onwaarschijnlijk. Brian Johnson moest halverwege de tour stoppen omdat hij gevaar liep er blijvende gehoorschade aan over te houden. Axl Rose heeft de tour met AC/DC afgemaakt. Bassist Cliff Williams ging met ‘pensioen’ na de tour en drummer Phil Rudd kon al helemaal niet meedoen omdat hij huisarrest moest uitzitten vanwege drugsbezit en een doodsbedreiging.

Volgens Snider gaat het goed met de gezondheid van Brian Johnson: “Ik heb hem onlangs gezien en het gaat prima met hem.” Ook Malcolms broer Angus had zijn twijfels of AC/DC wel verder zou moeten gaan:”Malcolm ging altijd voorop in de strijd, in tijden van crisis zei Malcolm altijd: ‘Kom, we gaan gewoon wat werken, wat nieuwe songs schrijven’. Ik voel me min of meer verplicht om door te gaan, misschien omdat we al sinds het begin samen zijn geweest.”