Mr. Big is terug! De hardrockformatie heeft het nieuwe nummer Gotta Love The Ride uitgebracht, afkomstig van het later deze maand te verschijnen album …The Stories We Could Tell.

Gotta Love The Ride is wederom een stevige en melodieuze rocksong zoals we die van Mr. Big gewend zijn – uiteraard inclusief een vlammende gitaarsolo van Paul Gilbert – en de openingstrack van het achtste album …The Stories We Could Tell. Die plaat verschijnt op 22 september via Frontiers Records. Gilbert zegt over de opvolger van What If… (2011): “Het rockt. Ik ben er trots op dat we na 25 jaar een album kunnen maken dat melodieus, krachtig, interessant, groovy en emotioneel is.”

Op 18 oktober speelt Mr. Big in TivoliVredenburg. Inmiddels is ook bekend wie tijdens de tour de plaats inneemt van drummer Pat Torpey, bij wie de ziekte van Parkinson is vastgesteld. Matt Starr, die ook deel uitmaakt van de band van Ace Frehley, zal de percussie voor in ieder geval een groot deel van de show voor zijn rekening nemen. Naar verwachting speelt Torpey wel mee tijdens het akoestische gedeelte van de concerten.

Starr zegt in een persbericht over de komende tour met Mr. Big: “Ik ben dankbaar dat ik mag aankondigen dat ik Pat Torpey vervang tijdens de komende tournee. Pat is een uitzonderlijke drummer en om meerdere redenen een inspiratiebron. Het maakt me nederig dat ik plaats mag nemen op zijn stoel. Wel blijf ik actief als drummer van Ace Frehley.”