Een dag nadat Bill Ward in een lang bericht op zijn website meldde dat hij niet terugkeert naar Black Sabbath zolang er geen excuses aangeboden worden, heeft Ozzy Osbourne een felle reactie geplaatst op Facebook. Hij weigert te voldoen aan de eisen van de drummer.

Gisteren schreef Ward, die niet meedeed tijdens de recente tour van Black Sabbath, dat hij hoopt op excuses van Ozzy. De zanger zei eerder in interviews dat de conditie van zijn voormalige bandmaat niet goed genoeg was voor de opnames van het album 13 en de daaropvolgende concerten. Op zijn website liet Ward onder meer weten: “Er is altijd speculatie over een echte reünie van de originele Sabbath-bezetting voor de volgende tour of plaat. Met een verdrietig hart moet ik zeggen dat ik niet zal deelnemen aan muzikale activiteiten totdat de uitspraken over mij zijn rechtgezet. Ik moet bekennen dat ik niet verwacht dat dit gebeurt, maar ik hoop dat al Ozzy’s uitlatingen die naar mijn gevoel onwaar zijn worden rechtgezet.”

Inmiddels heeft Ozzy gereageerd met een Facebookpost: “Ik wilde dit nooit op deze manier bespreken, maar door Bills statements moet ik een eerlijke reactie geven”, schrijft de verontwaardigde frontman (al vermoeden sommige fans dat zijn vrouw Sharon verantwoordelijk is voor het bericht). “Ik kan geen excuses aanbieden voor uitspraken die ik tegen de pers heb gedaan tijdens Sabbath’s album 13 en de tour. Je wist dat je fysiek ‘fucked’ was. Tony, Geezer en ik verwachtten niet dat je elke avond een twee uur durende set met een drumsolo zou kunnen volhouden, dus besloten we verder te kijken. Gezien Tony’s gezondheid voelden we dat we niet alle tijd hadden.”

“Laten we eerlijk zijn, diep van binnen wist je dat je niet in staat was om het album te maken en zestien maanden te toeren”, schrijft Osbourne verder. “Helaas voor jou was onze inschatting juist, want je hebt in 2013 meerdere keren in het ziekenhuis gelegen. De laatste keer was voor een schouderoperatie waar je onlangs pas van bent hersteld. Dat zou betekenen dat onze wereldtournee geannuleerd had moeten worden. Dus in welk opzicht is het nou mijn fout? Stop met het slachtoffer uithangen en wees eerlijk tegen jezelf en je fans. Bill, we kennen elkaar al heel lang. Laten we dit stoppen voordat het uit de hand loopt.”