Nadat duidelijk werd dat Led Zeppelin niet meer bij elkaar zal komen, maakte Jimmy Page bekend plannen te hebben voor een soloplaat. In een nieuw interview zegt de gitarist volgend jaar te starten met de opnames.

Het volgende soloproject van Page zal in eerste instantie volledig instrumentaal zijn. “Volgend jaar ga ik alleen bezig met de gitaar”, vertelt de rocklegende aan BANG Showbiz. “Het is tijd om weer eens een soloplaat te maken – de laatste is uit 1988. Ik heb niet alles uit mijn solocarrière gehaald en het is tijd om er weer iets mee te doen. Ik speel gitaar in veel verschillende stijlen, daar sta ik bekend om, en ik moet maar weer eens laten horen wat ik allemaal kan.”

Het is niet helemaal uitgesloten dat er ook weer gastvocalisten meewerken aan de opvolger van Outrider. “Ik denk nog niet na over zangers, meer aan een instrumentale plaat – ik wil meer met mijn sterke punten werken dan met mijn zwakke punten. Pas als ik klaar ben, ga ik kijken of ik iemand nodig heb om de nummers te zingen.”

Page wil ook gaan toeren. “Dat zal echter niet volgend jaar gebeuren”, meldt hij in hetzelfde interview. “Ik heb dit allemaal een tijdje terug al bedacht. Ik wil beginnen in Engeland en verder heb ik al wat ideeën, maar ik wil eerst afwachten wat er gebeurt. Het Glastonbury-festival lijkt me ook leuk om te doen. We zouden dan een soort van karaokeshow kunnen maken met Led Zeppelin-songs.”

Eerder dit jaar bracht Page een boxset uit met twee andere soloprojecten: de soundtracks voor de films Lucifer Rising en Death Wish II.