Jimmy Page brengt in maart een boxset uit met de muziek die hij componeerde voor de films Lucifer Rising en Death Wish II. Het vier cd’s tellende Sound Tracks bevat ook een heleboel niet eerder uitgebracht materiaal.

In meerdere recente interviews gaf Page aan dat hij binnenkort met een nieuwe band wil toeren en dat hij plannen heeft voor nieuwe muziek. Tot nu toe bestaat zijn oeuvre uit slechts één album (Outrider uit 1988) en een paar soundtracks. Die filmmuziek wordt verzameld in de boxset Sound Tracks. Bij beide albums zit een bonus-cd – getiteld Lucifer Rising: The Second Coming en Death Wish II: Expansion – met niet eerder uitgebrachte nummers.

De korte film Lucifer Rising van de veelgeprezen regisseur Kenneth Anger verscheen oorspronkelijk in 1980, maar de originele Jimmy Page-score zag pas in 2012 het daglicht op een album: Lucifer Rising And Other Sound Tracks. Death Wish II was, zoals de titel al aangeeft, het vervolg op de succesvolle Charles Bronson-aktiefilm Death Wish. Deze soundtrack uit 1982, met zang van Chris Farlowe, verscheen destijds wel direct op lp, maar cd-uitgaven waren lange tijd niet meer leverbaar.

Sound Tracks verschijnt op 6 maart. De complete tracklist kun je vinden op Page’s website. Onlangs poetste de legendarische gitarist ook de Led Zeppelin-dubbelaar Physical Graffiti op. Die heruitgave ligt deze maand in de winkel.