Vorig jaar doken er al berichten op van een samenwerking tussen Paul McCartney en producer Mark Ronson voor een nieuw album. Laatstgenoemde heeft nu bevestigd dat er drie nieuwe songs zijn opgenomen.

Mark Ronson werkte eerder samen met moderne acts als Amy Winehouse en Bruno Mars. Over de nieuwe songs van McCartney zegt Ronson in een interview met The Associated Press: “Het is echt goed. Hij schrijft geweldige songs.”

De producer geeft helaas geen uitgebreide beschrijving van de songs: “Hij heeft alle soorten muziek gemaakt. Op verschillende manieren heeft hij de regels bedacht. Ik weet niet of dit materiaal revolutionair is, maar het zijn briljante songs. Ik probeerde hem alleen de nieuwe sound te geven waar hij naar zocht.”

Op McCartney’s website werd onlangs een nieuwe tour aangekondigd. Tot nu toe zijn alleen concerten in Polen en Australië bevestigd voor deze ‘Out There!’-tour, waarbij songs uit de gehele carrière van de levende legende aan bod komen. Ook meldde de site dat er inderdaad een nieuw album in de maak was.

Over zijn samenwerking met McCartney vertelt Ronson: “Hij begrijpt dat je nerveus bent om met Paul McCartney te werken, want dat is iedereen. Hij geeft je veel ruimte, maar uiteindelijk moet je wel met iets goeds komen.” Uiteraard was deze ervaring erg leerzaam voor de 37-jarige producer. Hij ziet het als het volgen van een masterclass in productie: “Zijn ideeën zijn gewoon ongelooflijk.”

In oktober 2012 onthulde een andere producer, Ethan Johns, al dat de nieuwe plaat heel anders zal worden dan het jazzy Kisses On The Bottom (McCartney’s meest recente studiowerk), maar dat we toch een typische McCartney-plaat mogen verwachten: “Er staat een nummer op met de titel Hosanna dat absoluut hartverscheurend is. Het is alleen Paul op zijn akoestische gitaar en het is schitterend.”

Na de release van Kisses On The Bottom vorig jaar verscheen nog wel de live-dvd Live Kisses, met onder meer deze aangename uitvoering van My Valentine: