Terwijl steeds meer details over Hypnotic Eye van Tom Petty & The Heartbreakers onthuld worden, is nu ook al een nummer van dit nieuwe album te beluisteren. American Dream Plan B is de openingstrack van de dertiende studioplaat van de band.

American Dream Plan B is een vrij stevige rocksong die niet had misstaan op een eerder Tom Petty & The Heartbreakers-album als The Last DJ (2002). Het op 29 juli verwachte Hypnotic Eye, de opvolger van Mojo (2010), telt in totaal elf tracks. De titel U Got Me High zal Petty’s trouwste fans bekend voorkomen: in de 6cd-boxset Playback uit 1995 zat al een nummer dat You Got Me High heette.

“Ik wist dat ik een echte rock & roll-plaat wilde maken”, vertelde Petty eerder aan Rolling Stone. “We hadden al lange tijd geen echte van begin tot eind stevig rockende plaat meer gemaakt.” Ook zou de band op Hypnotic Eye terugkeren naar de sound van de eerste twee Tom Petty & The Heartbreakers-platen. “Misschien klinkt dit album inderdaad zo”, vertelde de frontman daarover. “Het is die band, maar dan dertig jaar later.”

Beluister American Dream Plan B hier.