AC/DC-drummer Phil Rudd, die voor de komende tour vervangen is door Chris Slade, gaf eerder vandaag toe dat hij een van zijn medewerkers met de dood bedreigd heeft. Ook bekende hij schuld aan het bezit van methamphetamine en cannabis.

In Tauranga, Nieuw-Zeeland bekende Rudd (tweede van rechts op de foto hierboven) een van zijn voormalige medewerkers te hebben bedreigd. Nadat de soloplaat die de drummer een tijdje geleden uitbracht (Head Job) flopte, besloot hij een aantal mensen te ontslaan. Een van hen zou vervolgens telefonisch zijn bedreigd. Volgens Rudds advocaat draait de aanklacht om een ‘boos telefoontje en niet meer dan dat’, maar als hij wordt veroordeeld, kan de 60-jarige verdachte – die ook het drugsbezit toegaf – zeven jaar cel krijgen.

Rudd, die tijdens de komende show in Gelredome vervangen wordt door Chris Slade, werd begin november gearresteerd op verdenking van het beramen van twee moorden, bedreiging en drugsbezit. Die eerste aanklacht werd ingetrokken, maar voor de andere twee moest hij alsnog voor de rechter verschijnen. Ondertussen was de slagwerker er zeker van dat hij terugkeert naar zijn oude band, zo meldde hij in een interview met het Nieuw-Zeelandse ONE News: “Ik ga weer aan het werk bij AC/DC, en het maakt me niet uit wie het wel of niet leuk vindt.”

Op het vorig jaar verschenen AC/DC-album Rock Or Bust was de drummer nog wel te horen, maar hij deed niet mee tijdens de foto- en videoshoots ter promotie van de plaat. Op 5 mei speelt de immer populaire hardrockband in Arnhem, met Chris Slade als Rudds vervanger.