Er is een nieuw voorproefje uitgebracht van de komende Pink Floyd-boxset The Early Years 1965-1972: een videoclip bij het nummer Childhood’s End. De door David Gilmour geschreven track verscheen oorspronkelijk op de lp Obscured By Clouds.

Dat album uit 1972 diende als soundtrack van de film La Vallée. De video van Childhood’s End bevat een nieuwe mix van het nummer, gemaakt door Andy Jackson en Damon Iddins. De zwart-wit beelden geven een inkijkje in de studio waar Pink Floyd aan de plaat werkte. Vorige maand verscheen er ook al een videoclip bij de song Grantchester Meadows (van het album Ummagumma).

The Early Years 1965-1972 is een box met 27 discs, met in totaal maar liefst vijftien uur aan beeldmateriaal en 130 audiotracks, waarvan een aantal nooit eerder het licht zag (bijvoorbeeld de songs Vegetable Man en In The Beechwoods). Naast de vele outtakes, alternatieve opnames, radio- en televisieoptredens en concertbeelden zijn ook de volledige films More en het eerdergenoemde La Vallée, memorabilia en een aantal vinylsingles bijgevoegd. Er komt ook een ‘best of’-selectie van de box (getiteld Cre/ation), die eveneens op 11 november verschijnt.