Vele muziekliefhebbers zijn geschokt door de dood van popicoon Prince, die gisteren onverwacht op 57-jarige leeftijd overleed. Verschillende rockmuzikanten hebben via social media hun respect geuit voor de legendarische artiest. “Zijn talent kende geen grenzen”, schrijft Mick Jagger op Twitter.

Hoewel Prince in zijn indrukwekkende carrière bewees met veel meer genres uit de voeten te kunnen en niet direct in de categorie classic rock valt, zijn er natuurlijk meerdere indrukwekkende rocksongs te vinden op zijn platen. Neem Purple Rain, met die verschrikkelijk mooie lange gitaarsolo aan het einde. Of het veelzeggend getitelde Guitar. En ook onvergetelijk: het moment waarop de veelzijdige Amerikaan de show stal tijdens de Rock & Roll Hall Of Fame-inhuldigingsceremonie in 2004.

Inmiddels hebben meerdere beroemdheden binnen en buiten de popmuziek de zanger geëerd via social media, van Mick Jagger tot Chris Cornell en van Madonna tot zelfs de Amerikaanse president Barack Obama. We zetten een aantal reacties hieronder even op een rij.