Verscheen onlangs nog een uitgebreide uitgave van Led Zeppelins BBC Sessions, in november komt er een dubbel-cd met opnames die een andere grote band voor dezelfde omroep maakte: Queen. De uitzendingen vonden plaats tussen februari 1973 en oktober 1977.

In totaal deed Queen zes BBC-sessies. Een kleine greep daaruit verscheen in 1989 al op het album At The Beeb (zes jaar later in Amerika verschenen als Queen At The BBC). De komende uitgave bevat alle opnames, inclusief de eerste officiële release van een studioversie van de ‘fast version’ van We Will Rock You. Tot nu toe was die uitvoering alleen op liveplaten te vinden. Naast bekende albumnummers (o.a. Stone Cold Crazy, It’s Late) staat ook de b-kant See What A Fool I’ve Been op de tracklist van de dubbel-cd.

Queen On Air: The Complete BBC Radio Sessions is naast de standaarduitgaven (2cd, 3lp) vanaf 4 november ook verkrijgbaar als ‘collector’s edition’. Deze set met zes discs biedt verder een cd met hoogtepunten van drie Queen-concerten die op de radio werden uitgezonden: in de Londense Golders Green Hippodrome op 13 september 1973, in São Paulo op 20 maart 1981 en in het Duitse Mannheim op 21 juni 1986. De overige drie schijven zijn gevuld met opnames van interviews met alle vier de bandleden.

De complete tracklist van Queen On Air: The Complete BBC Radio Sessions is hier te bekijken.