Queen-gitarist Brian May heeft in een interview met BBC Wales gezegd dat er dit jaar nog een nieuwe plaat zal verschijnen met niet eerder uitgebrachte opnames van de band met Freddie Mercury. Het album zal waarschijnlijk Queen Forever gaan heten.

Brian May vertelde over het album: “We vonden een aantal nummers dat Freddie heeft ingezongen en waarop wij alle vier te horen zijn. En ze zijn schitterend. Mensen zullen tegen het einde van dit jaar dit werk kunnen beluisteren. Ik denk dat mensen het echt zullen waarderen.”

Ook vertelde hij dat de meeste van de opnames afkomstig zijn uit de jaren ’80. “Het is vrij emotioneel. Het zijn veel ballads en de typische epische sound van Queen. Het zou niet verschenen zijn als we niet aan de grondige restauratie van de nummers waren begonnen. Het zijn eigenlijk restanten. Maar wetend hoe het zou hebben geklonken als we het toen hadden afgemaakt, kan ik dat nu doen dankzij de moderne technieken van tegenwoordig.”

Naar het schijnt zouden Brian May en Roger Taylor ook nieuwe opnames hebben gemaakt met Adam Lambert. Met hem zullen de twee leden van Queen komende zomer een Amerikaanse tournee doen die op 19 juni van start zal gaan in Chicago.