Er mogen dan te weinig opnames zijn van Freddie Mercury voor een heel Queen-album, Brian May en Roger Taylor zeggen nieuw materiaal met zanger Adam Lambert niet uit te sluiten. In juni start een Amerikaanse tour van het trio en volgens Taylor zou studiowerk een logische volgende stap zijn.

Was er eerder nog hoop op een volledig album met niet eerder gebruikt materiaal van Freddie Mercury, waaronder duetten met Michael Jackson, overgebleven leden Brian May en Roger Taylor hebben allebei aangegeven dat er toch niet genoeg opnames zijn voor een hele cd. Volgens May werden er net genoeg tracks gevonden om een ep te kunnen vullen.

Aangezien May, Taylor en Adam Lambert in juni starten met een reeks optredens in Amerika, vragen veel fans zich natuurlijk af of er ook nieuwe nummers met de van American Idol bekende zanger in de planning liggen. “Alles is mogelijk”, antwoordt May op de vraag of er opnames met Lambert gemaakt worden om de oude Freddie Mercury-songs aan te vullen. Taylor, die onlangs zijn soloalbum Fun On Earth uitbracht, voegt in hetzelfde interview toe: “Het lijkt een logische stap, maar ik weet het niet.” May concludeert: “Je weet maar nooit.”

Ondertussen hebben de makers van de komende biopic over Freddie Mercury opnieuw een tegenslag te verwerken. Stapte hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen in juli vorig jaar op (hij werd vervangen door acteur Ben Whishaw), ditmaal haakt regisseur Dexter Fletcher af. Hij zou ‘artistieke meningsverschillen’ hebben met de producers. Variety meldt dat Whishaw aanpassingen wilde in het scenario en dat het te lang duurde voordat deze gemaakt werden, waarna Fletcher moest vertrekken. Een vervangende regisseur is nog niet aangekondigd, maar producer Graham King hoopt deze zomer te kunnen starten met de opnames van de film.