De twee nog levende bandleden van The Doors, gitarist Robby Krieger en drummer John Densmore, hebben afgelopen vrijdag een concert ter nagedachtenis van Ray Manzarek gegeven. Het duo nodigde een aantal beroemde gastartiesten uit, onder wie Warren Haynes (Gov’t Mule) en Taylor Hawkins (Foo Fighters).

The Doors-toetsenist Ray Manzarek overleed in mei 2013 op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In een interview met Rolling Stone kondigde John Densmore datzelfde jaar al aan dat hij zijn gevallen bandmaat wilde eren met een concert. Robby Krieger stond ook open voor het idee en zei tegen hetzelfde blad: “We gaan tenminste één show geven voor Ray om hem te eren. Dat is het begin of het eind ervan, dat weet ik nog niet.”

Afgelopen vrijdag, de dag waarop de toetsenist 77 jaar geworden zou zijn, vond ‘A Celebration For Ray Manzarek’ plaats in Los Angeles – zo meldt Hennemusic. Densmore en Krieger speelden een aantal klassiekers van The Doors met een keur aan gastvocalisten. Zo nam Taylor Hawkins van Foo Fighters de zang voor zijn rekening tijdens Alabama Song en Love Me Two Times, en betrad Gov’t Mule- en The Allman Brothers Band-gitarist Warren Haynes het podium voor When The Music’s Over.

Amateurbeelden van het concert kun je hieronder bekijken.