Eric Wrixon, toetsenist van Them en Thin Lizzy, is op 68-jarige leeftijd overleden. Hoewel hij de succesjaren van deze beroemde Ierse acts niet meemaakte, was hij bij beide bands een van de originele leden.

De uit Belfast afkomstige Wrixon maakte in 1964 deel uit van de oorspronkelijke bezetting van de succesvolle band Them, samen met gitarist Billy Harrison, bassist Alan Henderson, drummer Ronnie Millings en uiteraard zanger Van Morrison. Naar verluidt was het Wrixon die met de bandnaam, een verwijzing naar de sciencefictionfilm Them! uit 1954, kwam. De toetsenist vertrok echter nog voordat de doorbraaksingle Baby Please Don´t Go verscheen. Erics ouders weigerden namelijk een contract bij het label Decca te tekenen, omdat hun zoon nog minderjarig was.

Wrixon speelde vervolgens bij verschillende minder succesvolle bandjes, zoals The People, totdat hij samen met gitarist Eric Bell (die ook een tijdje bij Them had gespeeld) in 1969 de rockgroep Thin Lizzy oprichtte. Zanger/bassist Phil Lynott en drummer Brian Downey, voorheen van een gezelschap genaamd Orphanage, maakten de originele bezetting compleet. Maar Wrixon verliet ook deze band al vrij snel – nog voordat de debuutsingle The Farmer in de winkel lag – ditmaal vanwege geldproblemen.

De muzikant maakte eind jaren zeventig nog deel uit van een weinig succesvolle Them-reünie zonder Van Morrison, die resulteerde in het album Shut Your Mouth (1979). Later in zijn leven woonde Wixler in Italië en richtte hij Them, The Belfast Blues Band op, waarmee hij nog jarenlang toerde. Zijn dood werd bevestigd door voormalig Thin Lizzy-manager Terry O’Neill en de bevriende muzikant Bob Kelly. Het is nog niet bekend waaraan de mede-oprichter van twee van de belangrijkste Noord-Ierse bands overleden is.