Als het aan Jimmy Page had gelegen, waren er meer optredens van Led Zeppelin geweest na de bejubelde live-comeback van 2007. In een interview zegt hij dat Robert Plant echter weigerde. De zanger was te druk was met zijn samenwerking met countryzangeres Alison Krauss.Page zegt in een interview met Rolling Stone: “Sommigen van ons dachten dat we door zouden gaan, dat er meer concerten zouden zijn in de nabije toekomst, want er zat een hoop werk in die shows.” Plant gooide dus roet in het eten: “Hij was bezig met dat Alison Krauss-project, waarvan ik niet wist dat het rond dezelfde tijd gelanceerd zou worden”, zegt Page, “Dus wat doe je in zo’n situatie? Ik heb met de andere twee gewerkt tijdens de repetities voor de O2-show. Het klikte goed. Ons zwaktepunt was dat niemand van ons zingt.”

Ook al moest Plant niets weten van meer optredens, Page en zijn collega’s John Paul Jones en Jason Bonham bleven begin 2008 repeteren (waarvan, helaas, geen professionele opnames gemaakt zijn). De band ging ook op zoek naar een nieuwe zanger, maar Page weigert namen te noemen. Wel waren de repetities volgens Page ‘serieus veelbelovend’. Zowel Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash) als Aerosmith’s Steven Tyler hebben beweerd met Page, Jones en Bonham te hebben geoefend.

Drummer Jason Bonham gaf eerder dit jaar al toe dat er plannen waren voor een tour met een vervangende zanger. In een interview met MusicRadar ontkende hij dat Myles Kennedy de vocalen voor zijn rekening zou nemen. Page, Jones en hij zouden met ‘iemand anders’ gewerkt hebben. Wie? Dat wilde hij niet zeggen.

Er ontstonden uiteraard geruchten over wie deze mysterieuze zanger kon zijn. Behalve Kennedy en Steven Tyler werden onder meer Dave Grohl (Foo Fighters), Jack White (The White Stripes), Sammy Hagar (Van Halen, Chickenfoot) en Chris Cornell (Soundgarden) genoemd. Of een van deze namen inderdaad de vervanger van Robert Plant had kunnen worden, daar zullen we mogelijk nooit achter komen. Een ding is zeker: de zanger in kwestie moest wel van verdomd goede huize komen om de onlangs als Celebration Day uitgebrachte O2-show te kunnen evenaren.

Overigens weten we ongeveer hoe Dave Grohl met Led Zeppelin zou klinken. In deze video spelen de heren Page en Jones namelijk een versie van Rock & Roll met de Foo Fighters: