Jimmy Page liet in november weten dit jaar te willen starten met opnames van een soloplaat en ondertussen gaat ook zijn voormalige Led Zep-bandmaat Robert Plant vrolijk op eigen houtje verder. De zanger meldt in een persbericht al aan de opvolger van Lullaby And… The Ceaseless Roar te werken.

Voor zijn volgende album werkt Plant weer samen met de band The Sensational Space Shifters, die ook te horen was op Lullaby And… The Ceaseless Roar uit 2014 en datzelfde jaar met de legendarische rocker optrad tijdens Pinkpop. In een persbericht met de aankondiging van een nieuwe Amerikaanse tour verklapt de zanger: “Deze wervelwind van een band is tijdens recente tours op veel ongelooflijke en inspirerende plekken geweest. Nu we net begonnen zijn met het werken aan een nieuw album, vonden we het een goed plan om de lente te verwelkomen door nog een avontuur te starten.”

De afgelopen tijd was er al wat nieuwe muziek van Robert Plant te horen. Voor de in maart te verschijnen liefdadigheidsplaat The Long Road: A Record About Refugees nam hij het nummer The Blanket Of Night (oorspronkelijk van de groep Elbow) op. Daarnaast werd de samenwerking met countryzangeres Alison Krauss nieuw leven ingeblazen met een heus kerstnummer: The Light Of Christmas Day. Die opname staat op de soundtrack van de film Love The Coopers. De kerstdagen liggen inmiddels achter ons, maar wie The Light Of Christmas Day gemist heeft, kan hieronder alsnog de videoclip bekijken.