Na twee keer eerder al genomineerd te zijn voor de Rock & Roll Hall Of Fame wordt Yes in april eindelijk ingehuldigd. Ook onder andere Electric Light Orchestra, Journey en Pearl Jam krijgen dan een plek.

Gezien de vele bezettingswisselingen die Yes gekend heeft, zal het niet makkelijk geweest zijn te bepalen welke bandleden wel of niet in de Rock & Roll Hall Of Fame terechtkomen. Het gaat om de volgende acht namen: zanger Jon Anderson, gitaristen Steve Howe en Trevor Rabin, toetsenisten Rick Wakeman en Tony Kaye, drummers Bill Bruford en Alan White, en de vorig jaar overleden bassist Chris Squire. Welke muzikanten van Yes in april zullen optreden tijdens de inhuldigingsceremonie, is nog de vraag, maar ook bij de arenarockers van Journey is een reünie niet uitgesloten. Gitarist Neal Schon hoopt dat ex-zanger Steve Perry bereid is om weer met de band te spelen.

Naast Yes, Journey, Electric Light Orchestra en Pearl Jam worden ook rapper Tupac Shakur en folkzangeres Joan Baez geëerd met een plaats in de Hall Of Fame. Chics Nile Rodgers ontvangt een speciale prijs voor ‘musical excellence’. Acts die dit jaar ook genomineerd waren maar niet genoeg stemmen kregen, waren onder meer The Zombies, The Cars, J. Geils Band en Steppenwolf. De inhuldigingsceremonie vindt op 7 april plaats in Barclays Center, Brooklyn.