De nominaties voor de Rock & Roll Hall Of Fame zijn weer bekendgemaakt. Onder andere Electric Light Orchestra, Yes, Steppenwolf en Journey maken deze keer kans om volgend jaar april ingehuldigd te worden.

Naast bovengenoemde namen zijn ook de rockveteranen van The Zombies, The Cars en J. Geils Band genomineerd. Op het nogal uiteenlopende lijstje staan verder grungeformatie Pearl Jam, rapper Tupac Shakur, Depeche Mode, Janet Jackson, Jane’s Addiction, Bad Brains, Chic, Chaka Khan, Joe Tex, Joan Baez, Kraftwerk en MC5. Tot 6 december kunnen mensen stemmen, later die maand wordt bekendgemaakt welke acts geëerd worden tijdens de inhuldigingsceremonie die in april plaatsvindt in New York.

Yes maakt dit jaar voor de derde keer kans, terwijl het voor sommige namen, waaronder ELO, Steppenwolf, Pearl Jam en Journey, voor het eerst is dat ze in aanmerking komen voor een plek in de Hall Of Fame. Van de laatstgenoemde band is de klassieke line-up met Steve Perry genomineerd, samen met mede-oprichter/toetsenist Gregg Rolie (die al eerder toegevoegd werd als lid van Santana). In het geval van Yes staan er maar liefst acht leden op de nominatielijst: Jon Anderson, Rick Wakeman, Steve Howe, Chris Squire, Bill Bruford, Alan White, Tony Kaye en Trevor Rabin.

Tijdens de inhuldigingsceremonie dit jaar werden onder andere Deep Purple, Cheap Trick, Chicago en Steve Miller toegevoegd. Bekijk ook ons overzicht van de classic rock-acts die volgens ons nog ontbreken in de Rock & Roll Hall Of Fame.