Op donderdag 23 mei komt de biografische rolprent Rocketman uit in de Nederlandse bioscopen. Op 16 mei ging de film op het Cannes Film Festival al voor een dolenthousiaste pers in première. Of deze muziekfilm net zo’n succes zal worden als Bohemian Rhapsody moet nog blijken, maar de eerste reacties zijn dus erg positief.

“Ik was er eerlijk gezegd ondersteboven van”, zei Elton John in een Paramount Pictures-interview. “Ik was geraakt en huilde de eerste keer dat ik de film zag. Ik ben heel, heel trots.”

De film gaat over Elton Johns opkomst tot het sterrendom en zijn zelfdestructieve gedrag, die gelijke tred met elkaar lijken te hebben. Regisseur Dexter Fletcher ging zwaar over de top met glitter en glamour, glamrock-podium-couture en spectaculaire shots. Fletcher wordt geroemd om de wijze waarop hij de muziek tot haar recht laat komen. IndieWire schrijft: “Deze film is een hip, overgeproduceerd voertuig voor Eltons muziek.” “De songs van Elton John zijn al kleine verhaaltjes op zich”, zegt ook Bernie Taupin, Elton Johns vaste schrijfpartner. “Dat maakt deze film zo’n bijzondere ervaring: het gevoel dat Elton en ik in de song leggen, klinkt door in de film.”

“Je kan je niet voorstellen dat er een film over je gemaakt wordt”, besluit Bernie Taupin, “Meestal pas wanneer je niet meer leeft, maar gelukkig zijn we hier nog om het mee te mogen maken.”