Na vijfentwintig jaar komt Roger Waters met een nieuw soloalbum, waarvan de titel inmiddels is onthuld: Is This The Life We Really Want? De voormalige zanger/bassist van Pink Floyd deelde ook alvast een voorproefje van de muziek.

Sinds de release van het alom geprezen Amused To Death (1992) heeft Waters natuurlijk niet helemaal stilgezeten. Hij bleef toeren, onder andere met een uitvoering van het Pink Floyd-album The Wall, en bracht door de jaren heen wat losse nummers uit. Zo werkte hij met Eddie Van Halen aan het lied Lost Boys Calling voor de film The Legend Of 1900. Ook maakte Waters een heuse opera: Ça Ira (2005).

Nu is er dan eindelijk een volwaardige opvolger van Amused To Death op komst. Volgens de artiest zelf kunnen fans het album ‘binnenkort’ verwachten. Waters werkte met Radiohead-producer Nigel Godrich aan Is This The Life We Really Want?, zoals de plaat heet. In 2015 werd al verklapt dat de teksten draaien om de hoofdvraag: ‘waarom vermoorden we de kinderen?’.

In mei start een nieuwe Amerikaanse tournee waarbij Waters een aantal van de nieuwe songs speelt. Hieronder kun je alvast luisteren naar een kort fragment van het album. Bekijk ook onze lijst met ‘s mans beste solonummers.

update: inmiddels is de releasedatum van Is This The Life We Really Want? bekendgemaakt. Het album verschijnt op 19 mei.