Producer Don Was verklapte eerder deze week al dat het nieuwe album van The Rolling Stones over twee maanden zal verschijnen, maar nu zijn er meer details bekendgemaakt over Blue & Lonesome, zoals het werkstuk getiteld is. De plaat ligt vanaf 2 december in de winkel en bevat twaalf bluescovers.

Met Blue & Lonesome keert de band terug naar zijn bluesroots. Het album werd vorig jaar december in drie dagen live in de studio opgenomen, zonder overdubs. Op de tracklist staan songs van onder anderen Willie Dixon, Howlin’ Wolf en Jimmy Reed, en in twee van de nummers (Everybody Knows About My Good Thing en I Can’t Quit You Baby) is niemand minder dan Eric Clapton te horen. Een andere song, opener Just Your Fool, kun je nu al beluisteren via Spotify.

Over de bijdragen van Clapton zei producer Don Was onlangs tegen een Franse website: “Eric was in de studio ernaast zijn eigen plaat aan het opnemen. Hij hoefde alleen maar door de hal te lopen om met de band mee te doen. Het was ook opwindend voor Eric om ze te horen spelen, want hij was nog maar een tiener toen hij ze voor het eerst zag optreden in de clubs in Richmond. Hij leende een van Keiths gitaren en begon twee nummers te spelen. Het was bijzonder om te zien.”

Blue & Lonesome bevat de volgende tracks:

Just Your Fool
Commit A Crime
Blue And Lonesome
All Of Your Love
I Gotta Go
Everybody Knows About My Good Thing
Ride ‘Em On Down
Hate To See You Go
Hoo Doo Blues
Little Rain
Just Like I Treat You
I Can’t Quit You Baby