Het nieuwe album van The Rolling Stones verschijnt dit jaar nog. Volgens producer Don Was ligt de opvolger van A Bigger Bang (2005) in december al in de schappen. Eerder werd bevestigd dat het werkstuk in het teken staat van de blues.

In een interview met de Franse website Le Figaro verklapt Was dat de release van de eerste Stones-plaat in elf jaar gepland staat voor december. Verder vertelt de producer: “Het album bestaat uit covers van bluessongs uit Chicago, die in slechts drie dagen tijd live in de studio werden opgenomen. De muzikanten stonden in een cirkel om de microfoons heen. Er werd niet aan de opnames gesleuteld. De plaat klinkt heel ruw en authentiek en vangt de essentie van wie ze zijn.”

Eerder dit jaar meldde Keith Richards al dat niemand minder dan Eric Clapton langskwam voor een gastoptreden. Volgens Don Was is de legendarische gitarist inderdaad te horen op het nog titelloze album. “Eric was in de studio ernaast zijn eigen plaat aan het opnemen. Hij hoefde alleen maar door de hal te lopen om met de band mee te doen. Het was ook opwindend voor Eric om ze te horen spelen, want hij was nog maar een tiener toen hij ze voor het eerst zag optreden in de clubs in Richmond. Hij leende een van Keiths gitaren en begon twee nummers te spelen. Het was bijzonder om te zien.”

Het lijkt erop dat de exacte releasedatum en andere details snel bekendgemaakt worden. Mick Jagger plaatste op Twitter een afbeelding van het Stones-logo, maar dan in het blauw, met daarbij de tekst: ‘coming October 6’.