Phil Rudd is er zeker van dat hij weer bij AC/DC zal terugkeren. Dat zegt de van bedreiging en drugsbezit verdachte drummer in een recent interview.

De 60-jarige Rudd werd in november gearresteerd op verdenking van het beramen van twee moorden, drugsbezit en bedreiging. Die eerste, nogal serieuze, aanklacht werd al snel ingetrokken, maar de drummer riskeert nog steeds een celstraf van zeven jaar. Toch denkt hij weer aan de slag te mogen bij AC/DC, zo blijkt uit een interview met het Nieuw-Zeelandse ONE News: “Iedereen luistert naar de verkeerde mensen, terwijl ze naar mij zouden moeten luisteren. Ik ben een goede vent – en een aardige drummer ook. Vraag maar aan Angus. Hij zal dit bevestigen.”

Diezelfde Angus liet halverwege november nog weten dat hij en de rest van AC/DC geen contact meer hadden met Rudd. De gitarist zei tegen Billboard: “Phil moet dit zelf oplossen. Hij moet alles even op een rijtje zetten, maar wij moeten doorgaan. Het is dus op dit moment nog een vraagteken, maar laat ik het zo zeggen: als we toeren, zal een andere drummer zijn plaats innemen.”

Rudd lijkt er desondanks zeker van te zijn dat hij tijdens de komende tournee, dus ook tijden de show in Gelredome, op de drumkruk plaatsneemt. “Ik ga weer aan het werk bij AC/DC, en het maakt me niet uit wie het wel of niet leuk vindt.”