De legendarische zanger, multi-instrumentalist en producer Todd Rundgren brengt in april zijn 25ste soloplaat Global uit. Ook volgt er na de release een Europese tour van de 66-jarige Amerikaan.

In een persbericht wordt de opvolger van het in 2013 verschenen State omschreven als ‘een eigentijdse fusie van stijlen – rock, soul en EDM – die verdergaat in de traditie van het grensverleggende werk van dit visionaire genie’. Global bevat twaalf nieuwe songs van de man die in de jaren zeventig veelgeprezen platen als Something/Anything? (1972) en A Wizard, A True Star (1973) maakte, en tevens het uiterst succesvolle Bat Out Of Hell van Meat Loaf produceerde.

Enkele maanden na het verschijnen van State twee jaar geleden trad Rundgren nog op in Paradiso. Een Nederlandse datum voor dit jaar is nog niet aangekondigd, maar de muzikale alleskunner zegt na een Amerikaanse tour deze herfst ook in verschillende Europese zalen op te treden. In april is hij daarnaast te zien in het televisieprogramma The Late Show With David Letterman.

Global verschijnt op 6 april via het label Esoteric. De plaat bevat de volgende tracks:

1. Evrybody
2. Flesh & Blood
3. Rise
4. Holyland
5. Blind
6. Earth Mother
7. Global Nation
8. Soothe
9. Terra Firma
10. Fate
11. Skyscraper
12. This Island Earth

Bekijk ook onze lijst met de tien beste songs van Todd Rundgren.