Rush viert het veertigjarig jubileum van albumklassieker 2112 met een luxe heruitgave. Deze nieuwe set verschijnt op 16 december en biedt nooit eerder verschenen opnames en een dvd met een concert uit 1976.

2112 is het vierde album van het Canadese progrocktrio en volgens gitarist Alex Lifeson ‘de eerste plaat waarop we als Rush klonken’. De lp is vooral bekend van het epische titelnummer, gebaseerd op het werk van dichteres Ayn Rand. Voor de komende heruitgave werden de originele tracks geremasterd en aangevuld met een cd vol nooit eerder verschenen materiaal, waaronder nieuwe opnames van de 2112-songs met onder anderen Dave Grohl en Taylor Hawkins van Foo Fighters en Steven Wilson (Porcupine Tree).

Ook bijgevoegd is een dvd met opnames van een Rush-concert in Capitol Theatre in Passaic, New Jersey uit 1976. Voor de vinylliefhebbers komt er een 3lp-set en de diehardfans kunnen terecht bij een ‘Super Deluxe Edition’, met naast de twee cd’s, de dvd en de drie lp’s een aantal collector’s items, zoals twee litho’s en drie buttons.

Dit jaar werd bevestigd dat Rush stopt met toeren. In maart vertelde Alex Lifeson aan Rolling Stone: “We hadden echt een geweldige tijd tijdens de laatste tour en het was leuk om al het materiaal van nieuw naar oud te spelen. Ik denk dat onze fans daar echt van genoten hebben. Neil was bereid dertig shows te geven, dat zei hij al helemaal in het begin. Om eerlijk te zijn wilde hij de tour eigenlijk helemaal niet doen. Het werd steeds moeilijker voor hem, maar hij was vastbesloten de shows te doen en we hebben het gered. Wat hem betreft was het echter het einde van het toeren.”