De eerste datum van de laatste Black Sabbath-tournee is aangekondigd. Deze afscheidsshow barst op 22 november los op Ozzfest in Japan, zo laat Sharon Osbourne weten in een video.

Het afscheid van Black Sabbath komt niet als een verrassing. Vorig jaar verklapte Ozzy Osbourne al dat de band die hem wereldfaam bezorgde plannen had voor een laatste album en tour. Aan Esquire legde de zanger verder uit:  “Waar ik erg blij om ben is dat als dit Black Sabbath’s afscheid is, dat we eindigen op een hoogtepunt, in tegenstelling tot 1979. Iedereen was toen fucked up en ik werd gezien als de ergste van allemaal. Het was een slecht einde. Het enige verdrietige is dat ik hoop dat Bill Ward weer mee wil doen.”

Het Ozzfest-optreden lijkt het begin van die beloofde laatste tournee, al noemt Sharon Osbourne deze show ‘Black Sabbath’s vaarwel’ en zegt ze niets over verdere concerten. Ozzfest vindt dit jaar plaats op 21 en 22 november in Makuhari Messe, net buiten Tokio. De laatste keer dat de band in Nederland stond, was in november 2013, toen ter promotie van het comebackalbum 13. Voor de opvolger, de afscheidsplaat van Black Sabbath, werken Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler dit jaar mogelijk weer samen met producer Rick Rubin.

Bekijk Sharon Osbourne’s aankondiging hieronder: