Black Sabbath heeft er volgens Ozzy Osbourne voor gekozen om geen album meer op te nemen. Ook bevestigt de zanger in een recent interview dat de komende tournee echt de allerlaatste van de band is.

Vorige maand uitte gitarist Tony Iommi al zijn twijfels over de mogelijkheid van een laatste Black Sabbath-plaat. “Ik ben al sinds de opnames voor 13 bezig met het schrijven van songs”, vertelde hij aan Birmingham Mail. “We dachten toen dat er nog een plaat kon komen. Maar dat is nu heel onzeker, dus ik weet niet wanneer de songs zullen verschijnen.”

Nu zegt Ozzy tegen NOLA.com dat fans inderdaad niet hoeven te rekenen op een opvolger van het twee jaar geleden verschenen comebackalbum 13: “De groep heeft ervoor gekozen om geen laatste album op te nemen.” Verder laat hij weten dat – voor zover dat nog niet duidelijk was – The End Tour inderdaad de allerlaatste concertreeks van Black Sabbath wordt. “Het is het einde van Sabbath, geloof me. In december word ik fucking 68 en het is tijd om te stoppen. Ik zeg niet dat ik niet meer met Geezer of Tony op het podium zal staan, maar officieel zijn we er klaar mee.”

Osbourne zegt zich te gaan richten op zijn solocarrière. Zijn label verklapte in augustus dat de zanger aan een ‘heel speciaal’ soloalbum werkt.