Het eerder aangekondigde afscheidsconcert van Black Sabbath gaat toch niet door. In plaats daarvan treedt alleen Ozzy Osbourne (en ‘friends’) op tijdens Ozzfest Japan, dat in de herfst plaatsvindt.

Enkele weken geleden maakte Ozzy’s eega Sharon Osbourne in een video bekend dat een show op Ozzfest in Japan op 22 november het vaarwel zou worden van Black Sabbath. Het was niet helemaal duidelijk of ze daarmee echt het allerlaatste optreden van de metalband bedoelde of het begin van een afscheidstournee.

Even onduidelijk is de reden waarom dat zogenaamde afscheidsconcert toch niet doorgaat. “Ondanks eerdere berichten zal Black Sabbath dit jaar niet optreden tijdens Ozzfest Japan”, meldt een update op de officiële Facebookpagina van de band. “In plaats daarvan zal er een optreden van de naamgever van het festival zijn: Ozzy Osbourne (en vrienden).

Ondertussen lijkt Black Sabbath wel nog steeds plannen te hebben voor een nieuw album, dat dit jaar opgenomen moet worden met producer Rick Rubin. “We beginnen liever vroeger dan later aan het album”, vertelde Ozzy aan Metal Hammer. “Ik weet niet of we het in Londen of Los Angeles maken, desnoods vlieg ik naar de maan als dat nodig is.”