Geezer Butler, Tony Iommi en Ozzy Osbourne hebben de allerlaatste Black Sabbath-tournee aangekondigd. De eerste shows van The End Tour vinden plaats in Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, maar verdere concerten worden in oktober bekendgemaakt.

Zoals verwacht maakt Bill Ward ook tijdens de komende tour geen deel uit van de band. De drummer zei niet akkoord te kunnen gaan met het contract dat hij kreeg aangeboden en hij eiste eerder dit jaar excuses van Ozzy Osbourne vanwege uitspraken die de zanger in interviews over hem gedaan had. Op de poster en in het aankondigingsfilmpje (zie hieronder) zijn dan ook alleen de namen van Butler, Iommi en Osbourne te zien.

The End Tour start op 20 januari 2016 in Omaha, Nebraska, waarna de band in april Australië en Nieuw-Zeeland aandoet. In november 2013 speelde Black Sabbath nog in de Ziggo Dome in Amsterdam, maar het is nog niet bekend of het trio weer naar Nederland komt. Wel gaf Ozzy eerder al aan een opvolger te willen maken van het succesvolle Sabbath-album 13 (2013).

Die geplande Black Sabbath-plaat zou mogelijk ook de laatste van de band kunnen worden, maar Ozzy stelde zijn fans gerust door te zeggen dat hij voorlopig geen punt achter zijn solocarrière zet. Sterker nog, zijn platenmaatschappij Epic Records bevestigde onlangs aan Billboard dat Osbourne binnenkort met een ‘heel speciaal’ album komt. Verdere details zijn nog niet bekend, maar het label spreekt van ‘iets wat Ozzy nooit eerder gedaan heeft en hij altijd al heeft willen doen’.