Nadat eerder uitgesloten werd dat Black Sabbath met een nieuw album komt, maakte Tony Iommi in november bekend dat er mogelijk nog wel wat gedaan zou worden met nummers die op de plank waren blijven liggen. En inderdaad, vier tracks – opgenomen tijdens de sessies voor het album 13 – verschijnen als onderdeel van de speciale cd The End, die verkrijgbaar is tijdens de komende gelijknamige afscheidstour van de band.

De schijf is alleen te koop tijdens de shows van Black Sabbaths The End Tour en bevat de ‘nieuwe’ nummers Season Of The Dead, Take Me Home, Isolated Man en Cry All Night. De rest van de cd is opgevuld met vier live-opnames van concerten ter promotie van het laatste album 13 (2013). Vanaf deze maand nemen Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler – aangevuld met drummer Tommy Clufetos en toetsenist Adam Wakeman – afscheid met The End Tour. In juni vindt de enige Benelux-show plaats tijdens het Belgische festival Graspop.

In november vertelde Iommi aan het blad Q dat hij best een volledig nieuw Black Sabbath-album had willen opnemen, maar zijn collega’s niet. “Ik heb heel veel riffs voor een nieuw album We zijn bij elkaar gekomen in Los Angeles, maar de anderen – of in ieder geval Geezer – zien het niet zitten. Aan de andere kant, hoe moet je verder als je net een nummer 1-plaat gemaakt hebt?”