Liet Ozzy Osbourne eind vorige maand nog weten wel open te staan voor een volgend Black Sabbath-album, volgens Tony Iommi is de band ‘te druk’ om aan nieuw studiowerk te denken.

Black Sabbath mocht in januari voor de tweede keer de Grammy Award voor ‘Best Hard Rock/Metal Performance’ in ontvangst nemen. “Geweldig om er weer een te winnen, maar wat een gewauwel”, schrijft Iommi op zijn website. “Maar het was fijn. Er is nog steeds veel interesse in het album [13, verschenen in juni vorig jaar] en we krijgen steeds weer de vraag wat we nu gaan doen. Nou, we gaans ons bezighouden met shows in de Verenigde Staten, Canada en Europa, dus we zijn veel te druk om te denken aan meer studiowerk”.

Na de uitreiking van de Grammy’s spraken de bandleden met Rolling Stone over hun plannen op het gebied van nieuw studiowerk. “We gaan weer op tournee”, zei Ozzy Osbourne, “Maar we hebben nog niet met elkaar besproken wat we daarna gaan doen. Ik sta er wel voor open.” Iommi reageerde bevestigend: “Absoluut!”

Eerder lieten de drie oorspronkelijke bandleden al doorschemeren dat 13 mogelijk het laatste album van Black Sabbath is. “Voor mij is het nu mooi afgesloten”, zei bassist Geezer Butler tegen Classic Rock Magazine, “Als we nog een album zouden maken, zou het gewoon niet dezelfde vibe hebben. En gezien het succes van deze plaat zou de volgende ook overal op nummer 1 moeten komen, anders zien mensen het als een mislukking.”

Het comebackalbum 13 werd eerder door ons uitgeroepen tot beste rockalbum van 2013.