Rocksterren als Joe Satriani, Nancy Wilson en Neal Schon werkten mee aan het nieuwe album van Sammy Hagar. De eerste soloplaat van ´The Red Rocker´ sinds 2008 verschijnt op 27 september in Europa.

Sammy Hagar And Friends, zoals het album zal heten, bevat tien tracks. Naast eigen materiaal covert de Van Halen- en Chickenfoot-ster ook klassiekers van Bob Seger (Ramblin’ Gamblin’ Man) en opvallend genoeg Depeche Mode (Personal Jesus). Op de plaat wordt Hagar bijgestaan door een groot aantal gastartiesten, onder wie Kid Rock (in het nummer Knockout Dragout), Nancy Wilson van Heart (in All We Need Is An Island) en Neal Schon van Journey (in Going Down).

Ook enkele muzikanten die eerder met Hagar deel uitmaakten van zijn verschillende bands, zijn op de plaat te horen. Zo schakelde de zanger de hulp in van Chickenfoot-maatjes Joe Satriani, Chad Smith en Michael Anthony (die ook met hem in Van Halen zat), de band The Wabos en twee oorspronkelijke bandleden van Montrose (Bill Church en Denny Carmassi).

In maart maakte Hagar al bekend dat hij weer zou opnemen met Church en Carmassi. Hij plaatste toen een foto op zijn Facebook-pagina waarop hij met zijn ex-collega’s te zien was, met daaronder het bericht: “Denny en Bill zijn in de stad. De afgelopen week namen we nieuwe muziek op en het was geweldig. Die Montrose-chemie is er nog steeds. Ik houd jullie op de hoogte.”

De komende release wordt Hagars eerste soloalbum sinds Cosmic Universal Fashion uit 2008, waaraan ook al niet de minste namen meewerkten (o.a. Billy Gibbons, Bootsy Collins en The Cult’s Billy Duffy). Daarna stortte hij zich op de supergroep Chickenfoot. De tracklist en de albumhoes van Sammy Hagar And Friends worden binnenkort onthuld.

Benieuwd naar de cover van Personal Jesus? Onlangs liet de rocker al een fragment van zijn versie horen: