Sammy Hagar heeft zijn excuses aangeboden aan Eddie Van Halen, over wie hij nogal felle uitspraken deed. Eerder dit jaar gaf de roodharige zanger al aan weer vrienden te willen worden met zijn vroegere bandmaat.

Sammy Hagar en Eddie Van Halen haalden vorig jaar fel naar elkaar uit, nadat die laatste zich negatief uitliet over voormalig Van Halen-bassist Michael Anthony. “Elke noot die Mike ooit gespeeld heeft, moest ik hem leren”, liet de gitarist optekenen door Billboard. “Voordat we op tour gingen, kwam hij langs met een videocamera. Ik moest hem alle baspartijen laten zien.” Dat pikte Hagar niet en hij reageerde in een Facebook-video: “Michael Anthony is een bad motherfucker. Fuck you, Eddie Van Halen, voor die uitspraken over Mikey. Je bent een leugenaar.”

In maart dit jaar gaf Hagar echter aan weer vrienden met Eddie Van Halen te willen worden. “Ik realiseerde me dat ik geen vijanden mee mijn graf in wil nemen”, aldus de ‘Red Rocker’ in een interview met Rolling Stone. “Als ik morgen dood neerval, wil ik geen ruzie hebben. Ik weet niet hoe het hiernamaals is, maar ik wil er zonder vijanden heen.”

Nu heeft Hagar dus ook officieel zijn excuses aangeboden aan Van Halen in een aflevering van Oprah: Where Are They Now (zie de video hieronder). “Ik wil het vergeven en vergeten. Het is zeker niet mijn bedoeling om terug in de band te komen. Nee, ik wil gewoon vrienden zijn en het spijt me dat ik negatieve dingen over je gezegd heb.” Eddie Van Halen is ongetwijfeld ook bereid om de ruzie achter zich te laten. Hij reageerde immers begin dit jaar al positief toen Hagar hem op Twitter feliciteerde met zijn verjaardag.