Sammy Hagar heeft er geen behoefte aan om zich weer te herenigen met Van Halen. Dat zegt de rode rocker in een interview met Rolling Stone.

Het Amerikaanse magazine sprak Hagar over zijn nieuwe soloalbum Sammy Hagar And Friends, maar ook het huidige Van Halen met David Lee Roth kwam ter sprake: “Het hele idee van Van Halen… mensen vragen me steeds weer: ‘Wat als Eddie je belt om te vragen of je weer bij Van Halen komt?’ Ik hoop dat hij dat niet doet. Ik ben er zo klaar mee. Ik ben trots op wat we gepresteerd hebben, en ik zou dat niet weer willen afbreken zoals tijdens de tour in 2004.”

De zanger is enigszins verbitterd over de shows van Van Halen met oorspronkelijk frontman Roth: “Ze doen nu alsof ik nooit in de band heb gezeten door alleen het vroege materiaal te spelen… hoe kunnen ze dat doen? Maar Dave kan die andere songs toch niet zingen, dus what the fuck. Het is nu eenmaal zoals het is en ik laat ze maar. Laat ze het maar op hun eigen manier tot een einde brengen. Wat er ook gebeurt, ik vind het allemaal prima. Ik zou graag weer vrienden met ze willen zijn. Michael Anthony is een van mijn beste vrienden, maar ik zie niet in waarom Ed en Al [Alex Van Halen] dat niet kunnen zijn, ooit. Maar tot die tijd is het allemaal prima.”

Hagars uitspraken zijn opvallend, gezien zijn interview met Vegas Rocks! eerder dit jaar. Daarin werd hij gevraagd wat hij zou zeggen als hij Eddie Van Halen aan de lijn kreeg. Hagar antwoordde: “Ik zou zeggen, ‘hé, laten we weer samenkomen en het weer proberen’. Je moet dat langzaamaan doen, want ik zou het nooit doen in de huidige situatie. Maar ik zou het wel doen onder andere omstandigheden.”

Volgende maand brengt Hagar zijn nieuwe album Sammy Hagar And Friends uit, zijn eerste solowerk sinds Cosmic Universal Fashion (2008). Hierop wordt ‘The Red Rocker’ bijgestaan door sterren als Joe Satriani, Nancy en Ann Wilson van Heart, Neal Schon van Journey, Chad Smith van Red Hot Chili Peppers en Kid Rock. De video van de eerste single Knockdown Dragout (met Kid Rock en Satriani) werd onlangs onthuld: