Het langverwachte reüniealbum van de klassieke Santana-bezetting verschijnt op 15 april. Naast Carlos Santana doen Gregg Rolie, Neal Schon, Michael Carabello en Michael Shrieve mee op Santana IV.

Carlos Santana kondigde begin 2013 aan dat de nog levende leden van de oorspronkelijke bandbezetting (uiteraard zonder de in 2000 overleden bassist Dave Brown, maar wel aangevuld met Neal Schon, die vanaf de lp Santana III meedeed) weer bij elkaar zouden komen voor nieuwe muziek. De groep heeft inmiddels een volledig album klaarliggen, waarop zestien tracks staan en verder ook de huidige Santana-leden Karl Perazzo en Benny Rietveld meedoen. Ronald Isley (The Isley Brothers) werkte mee aan twee tracks.

Tegen Vintage Vinyl News zegt Carlos Santana: “Het was magisch. We hoefden de vibe niet te forceren – het was immens. We moesten alleen nog met een balans komen tussen songs en jams die mensen gelijk zouden herkennen als het werk van Santana.” Gitarist Neal Schon, ook bekend van Journey, vult aan: “Carlos en ik zitten meer op één lijn dan ooit tevoren. We spelen agressief, maar ook melodisch en poëtisch. Er ontstaat een bijzonder dialoog tussen onze gitaren.”

Santana IV ligt vanaf 15 april in de winkels. Binnenkort verschijnt de eerste single Anywhere You Want To Go. Onlangs kondigde Carlos Santana ook aan een nieuwe fusiongroep te vormen met onder anderen John McLaughlin en Herbie Hancock. Die band gaat volgens de gitarist Supernova heten.