De reünie van de klassieke Santana-bezetting leverde eerder dit jaar het succesvolle album Santana IV en de band gaf ook enkele optredens – al moest je wel naar Amerika afreizen om deze line-up aan het werk te zien. Een registratie van een van die shows verschijnt in oktober op dvd en blu-ray.

Naast – uiteraard – Carlos Santana bestaat de herenigde Santana-bezetting uit zanger/toetsenist Gregg Rolie, gitarist Neal Schon en percussionisten Mike Carabello en Michael Shrieve. Het vijftal dook de studio in en nam het album Santana IV op, dat in april verscheen. De heren gaven ook weer optredens samen, al bleef Carlos daarnaast gewoon toeren met zijn reguliere band. Zo waren Rolie en consorten niet van de partij tijdens de Santana-show op Bospop in juli dit jaar.

Wie toch wil zien en horen hoe de klassieke line-up het er live vanaf brengt, kan vanaf 21 oktober terecht bij de dvd/blu-ray Santana IV: Live At The House Of Blues – Las Vegas. Op de setlist staan uiteraard songs van het nieuwe album, maar ook klassiekers uit de periode 1969-1971, waaronder Soul Sacrifice, Black Magic Woman, Evil Ways en Jingo. Speciale gast tijdens het concert was Ronald Isley in Love Makes The World Go Round. De soullegende was ook al te horen op twee tracks van Santana IV.

Volgens Gregg Rolie is een vervolg op Santana IV niet uitgesloten. Ook vertelde de zanger/toetsenist in een interview met Lust For Life Magazine dat de band zelfs denkt over een nieuwe trilogie van albums. De klassieke bezetting maakte tussen 1969 en 1971 de lp’s Santana, Abraxas en Santana III voordat de groep uiteenviel, al werkten verschillende leden nog wel mee aan de plaat Caravanserai (1972).