De Duitse rockers van Scorpions komen hun belofte na: om te vieren dat de band vijftig jaar bestaat, verschijnt in februari het eerste album sinds 2011: Return To Forever. Ook is een aantal shows van de komende tournee aangekondigd.

Dat er een plaat en een tour aan zaten te komen, wisten we al. In augustus verklapten de Scorpions dat namelijk al op Facebook. Nu blijkt dat Return To Forever, zoals het eerste studioalbum sinds de coversverzameling Comeblack (2011) heet, al op 23 februari in Europa verschijnt. De cd telt twaalf tracks, die op de Deluxe Edition nog eens worden aangevuld met vier bonusnummers. Exclusief op iTunes kunnen fans nóg een track downloaden, met de titel Delirious.

De band gaat ook weer toeren. Stonden Klaus Meine en de zijnen vorige maand (27 november) nog op de planken van Ahoy, inmiddels is al weer een nieuwe reeks shows bekendgemaakt. Tot nu toe staan onder meer Polen, Frankrijk, België, Engeland en Duitsland op het programma, en het is nog niet duidelijk of er ook weer een show in Nederland komt. De 50th Anniversary World Tour start in het voorjaar en loopt door tot in 2016.

Return To Forever bevat de volgende nummers:

Going Out With A Bang
We Built This House
Rock My Car
House Of Cards
All For One
Rock ‘n’ Roll Band
Catch Your Luck And Play
Rollin’ Home
Hard Rockin’ The Place
Eye Of The Storm
The Scratch
Gypsy Life
The World We Used To Know (Deluxe Edition)
Dancing With The Moonlight (Deluxe Edition)
When The Truth Is A Lie (Deluxe Edition)
Who We Are (Deluxe Edition)
Delirious (iTunes)