Na het door veel fans en collega’s betreurde overlijden van Lemmy schreef Slash op Instagram: “Ik zal deze man meer missen dan ik met woorden kan uitdrukken: hij was de verpersoonlijking van rock & roll en hij belichaamde alles waar rock & roll voor staat. En hij was een hele goede vriend.” Niet raar dus dat de gitarist de Motörhead-frontman onlangs eerde met een cover van Ace Of Spades.

Slash had een goede band met Lemmy Kilmister, die afgelopen maandag op zeventigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, en werkte meerdere keren met hem samen. De gitarist nodigde de Motörhead-zanger/bassist bijvoorbeeld uit om mee te werken aan zijn eerste soloplaat uit 2010 en coverde onlangs al het nummer (We Are) The Road Crew tijdens een feest ter ere van Lemmy’s zeventigste verjaardag. Op oudjaarsavond bracht Slash nog een ode aan zijn goede vriend met een uitvoering van Ace Of Spades tijdens zijn concert met Myles Kennedy en The Conspirators in Las Vegas. Amateurbeelden kun je hieronder bekijken.

Ondertussen is er veel te doen rondom de oude band van Slash: Guns N’ Roses. Billboard laat weten van meerdere bronnen te hebben vernomen dat hij weer met Axl Rose gaat optreden op het Amerikaanse festival Coachella. De heren zelf hebben echter nog niets bevestigd. Volgens Rolling Stone reageert Axl komende week op deze berichten in het televisieprogramma Jimmy Kimmel Live. Tot die tijd moeten we het doen met een maffe tweet van de zanger: “Het enige waarvan ik weet dat het ‘bevestigd’ is, is mijn liefde voor Taco Bell. Mmmmm… Taco Bell! Gelukkig Nieuwjaar!”