Slash staat dit jaar met Myles Kennedy & The Conspirators op Pinkpop, maar wie geen zin heeft in een festival kan ook gewoon thuis genieten van een optreden van de stergitarist. In juni verschijnt namelijk de dvd Live At The Roxy 25.9.14.

Het optreden in The Roxy in Los Angeles volgde kort na de release van het album World On Fire, waarvan uiteraard ook het een en ander live gespeeld werd. De setlist van de komende dvd bestaat verder uit eerder solowerk van Slash en enkele klassiekers van Guns N’ Roses (o.a. Sweet Child O’ Mine, Paradise City) en Velvet Revolver (Slither). Naast de dvd-uitgave komt het concert op 15 juni ook uit op blu-ray, dubbel-cd en vinyl.

De gitarist vertelde eerder deze maand aan het Britse Classic Rock Magazine dat hij al bezig is met het schrijven van nieuwe songs voor de opvolger van World On Fire. “Het is voor mij het makkelijkst om tijdens het toeren aan nieuw materiaal te werken. Hier lukt het beter dan thuis. Ik neem ideeën op met mijn telefoon en tijdens soundchecks jammen we wat. Die ideeën brengen we samen zodat we ze thuis uit kunnen werken.”

Live At The Roxy 25.9.14 bevat de volgende nummers:

Ghost
Nightrain
Back From Cali
You Could Be Mine
Rocket Queen
Bent To Fly
Starlight
You’re A Lie
World On Fire
Anastasia
Sweet Child O’ Mine
Slither
Paradise City
Stone Blind (bonustrack)
You’re Crazy (bonustrack)
Wicked Stone (bonustrack)
30 Years To Life (bonustrack)