Het is goed mogelijk dat Slash volgend jaar met een opvolger van World On Fire komt. Volgens de gitarist zijn enkele nummers voor zijn vierde album al geschreven en hij hoopt begin 2016 te beginnen met de opnames.

World On Fire, zijn tweede album met zanger Myles Kennedy (ook van Alter Bridge) en de band The Conspirators, verscheen in september vorig jaar. Tegen Billboard zegt Slash: “We zijn bezig met nieuw materiaal. Wanneer deze tour eindigt, starten we met de pre-productie en gaan we waarschijnlijk tot het einde van de lente opnemen.” Op de komende plaat wordt de rocker weer bijgestaan door Kennedy en The Conspirators. Over de songs die de heren tot nu toe hebben geschreven, meldt de voormalige Guns N’ Roses-gitarist: “Op dit moment lijkt het erop dat het een hele gave plaat gaat worden.”

Onlangs verscheen een nieuwe live-dvd van Slash en zijn maten: Live At The Roxy 25.9.14, met een optreden dat de band kort na de release van World On Fire in Los Angeles gaf. Op 12 juni waren de heren ook op het Nederlandse festival Pinkpop te bewonderen, waar ze naast nieuwe songs uiteraard ook werk van Guns N’ Roses speelden. Een reünie van de originele bezetting van die legendarische hardrockband lijkt overigens toch niet helemaal uitgesloten. Aan CBS News vertelde Slash vorige maand: “Ik denk dat het leuk kan zijn om dat ooit eens te proberen. Zeg nooit nooit.”