Gitaarheld Slash, die vorige maand nog een spetterende show gaf in de Heineken Music Hall, treedt volgend jaar weer op in Nederland. Samen met Myles Kennedy en de band The Conspirators is hij op vrijdag 12 juni de afsluiter van de 3FM-stage op Pinkpop.

Het is niet de eerste keer dat de voormalige Guns N’ Roses-gitarist op Pinkpop speelt. In mei 2010 was hij samen met onder andere Motörhead en Rammstein een van de heavier acts op het festival in Landgraaf, toen ter promotie van zijn eerste soloplaat Slash. Inmiddels heeft de hoeddragende rocker World On Fire, zijn tweede volledige album met Alter Bridge-vocalist Myles Kennedy en The Conspirators, uitgebracht en daarvan gaat hij ongetwijfeld een aantal nummers spelen. Andere reeds bevestigde acts voor Pinkpop 2015 zijn headliners Foo Fighters, Muse en Robbie Williams.

Naast het goed ontvangen concert in een uitverkochte Heineken Music Hall mocht Slash vorige maand ook de Eddy Christiani Award in ontvangst nemen. Golden Earring-gitarist George Kooymans, een eerdere winnaar van deze prijs, overhandigde het beeldje aan de 49-jarige gitarist.