Bruce Springsteen is vandaag pas jarig – hij is 66 geworden – maar gisteren vierde hij het alvast door mee te doen tijdens een concert van oude bekende Jackson Browne. Het duo speelde onder andere de Eagles-hit Take It Easy.

Nee, het is niet voor het eerst dat Jackson Browne en Bruce Springsteen samen optreden. Tijdens de benefietconcerten in 1979 speelden de twee singer-songwriters de klassieker Stay en een opname daarvan kwam terecht op de driedubbel-lp No Nukes. Elf jaar later kwamen ze – samen met Bonnie Raitt – opnieuw samen in actie, ditmaal voor The Christic Institute Benefit Concert in Los Angeles. In 2004 was het ook Springsteen die Browne met een mooie speech inhuldigde in de Rock & Roll Hall Of Fame.

Heel uniek was het gezamenlijke optreden in New Jersey gisteravond dus niet, maar het is altijd goed om de twee helden weer samen op het podium te zien. Browne toert momenteel ter promotie van zijn vorig jaar verschenen album Standing In The Breach en gisteren was het Count Basie Theatre in New Jersey aan de beurt. En aangezien Springsteen daarvandaan komt, was hij niet te beroerd om een gastoptreden te geven. De twee oude vrienden zongen Take It Easy en Our Lady Of The Well, beide bekend van Browne’s album For Everyman (1973).

Bekijk ook onze lijst met de meest memorabele optredens van Bruce Springsteen.