Steve Hackett brengt op 24 maart zijn nieuwe album The Night Siren uit. Een maand later geeft de gitarist twee shows in De Boerderij, Zoetermeer, waar ook het veertigjarig bestaan van het Genesis-album Wind & Wuthering gevierd wordt.

The Night Siren is de opvolger van het in 2015 verschenen Wolflight. Hackett’s label legt de titel van zijn nieuwe plaat uit als ‘een wake-up call: de waarschuwing van een sirene in een tijdperk van strijd en verdeeldheid’. De gitarist/zanger nam de songs op met muzikanten uit verschillende landen. Zo zijn vocalisten uit zowel Israël als Palestina te horen en brengt Hackett muzikanten uit de Verenigde Staten en Irak samen. Net als op Wolflight duiken weer exotische klanken van instrumenten als de sitar en de oed op.

Nummers van The Night Siren komen uiteraard ook voorbij tijdens de twee concerten die Hackett op 15 en 16 april in Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer geeft. Deze shows staan in het teken van de Genesis Revisited With Classic Hackett Tour. Om te vieren dat het laatste Genesis-studioalbum waar hij aan meewerkte, Wind & Wuthering, veertig jaar oud is, staan verschillende songs van die plaat op de setlist. Daarnaast voert de gitarist meer klassiekers van zijn oude band uit, alsook materiaal dat hij nooit eerder live ten gehore bracht.