Is de reünie van Guns N’ Roses te danken aan Steven Tyler? Volgens de Aerosmith-zanger zelf was hij in ieder geval een van de mensen die Axl Rose probeerden over te halen om weer samen met Slash en Duff McKagan op te treden.

In een hieronder te beluisteren interview met de radioshow van Howard Stern op SiriusXM vertelt Steven Tyler: “Een paar jaar geleden kwam ik Axl tegen in clubs. Ik sprak hem aan en had het er met hem over. Ik zei: ‘Jullie moeten snel weer bij elkaar komen, want we missen jullie allemaal.’ Het was precies hetzelfde wat iemand ooit tegen mij zei toen Joe Perry en ik ruzie hadden.” Overigens bleek het niet zomaar iemand te zijn die de Aerosmith-zanger destijds wijze raad gaf, maar de enige echte Jon Bon Jovi.

Guns N’ Roses, met Slash, Rose en McKagan, is dit jaar zoals bekend headliner op het festival Coachella in Californië. Onlangs werd aangekondigd dat de heren daarvoor ook twee keer optreden in Las Vegas, op 8 en 9 april. Volgens Steven Tyler stond Slash meer open voor een reünie van de legendarische hardrockband dan Axl. “Ik kan alleen maar hopen dat Axl ziet dat het beter is om niet boos te zijn op Duff of Slash en dat hij begrijpt dat hij de leadzanger van een geweldige band is. En de wereld wil Axl zien met de originele band.”