We gaan de komende tijd veel nieuw werk van Stevie Nicks horen. Naast een mogelijk dubbelalbum van het eindelijk weer complete Fleetwood Mac verschijnt er een nieuw soloalbum met de titel 24 Karat Gold: Songs From The Vault.

Heel nieuw zijn de nummers op het album eigenlijk niet. Nicks maakte nieuwe opnames van songs die ze door de jaren heen had geschreven en nooit eerder op plaat had gezet. Inmiddels zijn er al achttien tracks opgenomen in Nashville. De productie deelt de 65-jarige zangeres met Dave Stewart en Waddy Wachtel en een woordvoerder zegt tegen Billboard dat Nicks het album in november dit jaar hoopt uit te brengen.

Nicks verklapte het nieuws over haar nieuwe soloalbum tijdens een speech in Los Angeles. Daar werd ze namelijk onderscheiden met een BMI Icon Award voor haar prestaties als songwriter. Voor de opvolger van het in 2011 verschenen In Your Dreams vond ze inspiratie op YouTube: “We ontdekten allemaal nummers die ooit uit mijn huis zijn verdwenen of uitgeleend waren of zoiets, en we besloten naar Nashville te gaan om ze opnieuw op te nemen. De oudste songs stammen waarschijnlijk uit 1969. Ik noem ze mijn ’24 karat gold songs’.” De albumtitel verwijst overigens naar haar nooit uitgebrachte demo 24 Karat Gold.

Ondertussen is Fleetwood Mac dus druk bezig met de opnames van een nieuw album, dat volgens Lindsey Buckingham misschien zelfs een dubbelaar wordt. De beroemde ‘Rumours-bezetting’ is met de terugkeer van Christine McVie weer compleet, maar de afgelopen tijd hebben de overige bandleden zonder Nicks in de studio gezeten. Zij had ‘andere verplichtingen’, maar zal haar bijdragen aan de plaat binnenkort opnemen.